Artroscopia, chirurgie minim invaziva pentru mobilitate maxima

Artroscopia este o tehnica chirurgicala minim invaziva folosita pentru a vizualiza, diagnostica si trata diferite leziuni articulare. Orice articulatie poate fi vizata de artroscopie, dar cel mai frecvent merge catre articulatia genunchiului, umar, glezna si pumn.  

Artroscopia presupune o incizie de 1 cm prin care se introduce o camera de luat vederi, artroscopul, conectat la o sursa de lumina, ceea ce permite vizualizarea interiorului articulatiei.   

Dr. Gabriela Soare, medic specialist ortopedie si traumatologie la Clinica Coloana Medicala din Bucuresti, specializata in chirurgie artroscopica, ne vorbeste despre beneficiile nete ale artroscopiei comparativ cu chirurgia clasica: timp redus de interventie (intre 15 si 90 de minute), riscuri mult mai mici de sangerare, risc reduse de infectie, risc foarte mic de durere si recuperare mult mai rapida cu reluarea integrala a mobilitatii articulatiei.  

Florin Buzatu, pasionat de ciclism, este unul dintre pacientii care s-a operat prin artroscopie. Dupa un accident soldat cu ruptura de menisc in timpul unui concurs de ciclism, genunchiul paea compromis. Insa artroscopia i-a permis refacerea completa, recastigarea mobilitatii si intoarcerea in circuitul de concursuri in doar 5 saptamani!   

Povestea lui Florin si avantajele artroscopiei descrise de dr. Gabriela Soare, intr-un material realizat de SensoSanatate cu sprijinul Catena

Realizator: Elena Buhus 

Operator imagine: Silviu Crangureanu  

Editor de montaj: Stanislav Pescu

Sursa: sensosanatate.ro